Fundacja Nowa Wola powstała i ma siedzibę w Nowej Woli na Podlasiu. W skład zarządu weszły następujące osoby: Małgorzata Pawluczuk -prezes, Ks. Jarosław Szczerbacz -wiceprezes. Radę Fundacji tworzą: Anatol Panasiuk, Joanna Szewczenko i Iwona Polecka. Fundacja Nowa Wola prowadzi Warsztat Terapii Zajęciowej oraz wspiera rodziny osób chorych, osieroconych i prowadzi działalność charytatywną.

Zbiórka nakrętek

nakretkiCharytatywna zbiórka nakrętek przez naszych uczestników dla Krystiana Ostapczuka z Hajnówki.
Krystian ma zaledwie 22 lata został poszkodowany w wypadku samochodowym jako pasażer dnia 21.04.2016 r.
nie może chodzić, z trudem porusza rękoma, jego jedyną nadzieją jest kosztowne leczenie oraz długotrwała i intensywna rehabilitacja.

V Spotkanie Integracyjne DOBRA WOLA

26 maja 2017
W dniu dzisiejszym na terenie Warsztatu Terapii Zajęciowej w Nowej Woli odbyło się V Spotkanie Integracyjne DOBRA WOLA, którego organizatorem był nasz WTZ oraz Fundacja Nowa Wola. Na festyn przybyło ponad 400 gości z zaprzyjaźnionych szkół, Warsztatów Terapii Zajęciowej, Domów Pomocy Społecznej, Ośrodków Szkolno- Wychowawczych oraz Powiatowego Środowiskowego Domu Samopomocy. Impreza cieszyła się też liczną obecnością lokalnych władz samorządowych oraz gości, którzy prezentacją swoich działań uświetniły przebieg spotkania. Byli to między innymi; Grupa Rekonstrukcyjna z Moniek, uczniowie Policealnej Szkoły nr 1 Ochrony Zdrowia w Białymstoku, wolontariusze Stowarzyszenia Międzynarodowej i Międzykulturowej Wymiany Anawoj, Policja, Straż Pożarna, Straż Graniczna, Ratownictwo Medyczne, Nadleśnictwo Żednia, Stowarzyszenie Happy Dog, członkowie grupy Podlasie 4×4, Grupa motocyklowa MotoFazers, STAG Białystok, rzeźbiarz Grzegorz Kazberuk, ikonograf Michał Piekarski, zespół taneczny Małolaty, zespół muzyczny Superstars, oraz artyści działający przy Gminnym Ośrodku Kultury w Michałowie. Festyn integracyjny połączony był z uroczystymi obchodami Dnia Matki i z tejże  okazji podopieczni naszego warsztatu zaprezentowali występ artystyczny skierowany do zgromadzonych na spotkaniu matek. Organizacja imprezy miała na celu zjednoczenie środowiska lokalnego ze środowiskiem osób niepełnosprawnych, promowanie ich pozytywnego wizerunki, dowartościowanie osób niepełnosprawnych, ich integrację oraz rozwój społeczny, budowanie poczucia sprawstwa i świadomości wpływu na otoczenie u osób chorych.
Zdjęcia    Film

Kolędowanie 2017

Uczestnicy WTZ kolędują podopiecznym Fundacji Nowa Wola
Zdjęcia
W dniu 02 luty 2017 roku kilkoro podopiecznych warsztatu po raz kolejny  udało się aby kolędować dla podopiecznych Fundacji Nowa Wola. Podczas wyjazdu uczestnicy odwiedzili trzech podopiecznych fundacji- Marka Bajsickiego, Julię Charkiewicz i Irenę Bielską, oraz zaprzyjaźnionego z naszą placówką ikonografa Michała Piekarskiego. W tradycyjnych dla regionu strojach kolędniczych w każdym z domów, warsztatowa grupa wokalna wykonała  kilka utworów i pastorałek wielowyznaniowych. W dowód wdzięczności  otrzymali oni słowa uznania i słodki poczęstunek.

DZIĘKUJEMY !!!

Fundacja Nowa Wola składa serdeczne podziękowania Wszystkim Gościom, którzy wzięli udział w Balu Charytatywnym w dniu 27 stycznia 2017 rok.  Wasza obecność jest dla nas wielkim zaszczytem.

Dziękujemy Wszystkim !

Zapraszamy do oglądania Zdjęć

Wielkie słowa uznania i podziękowania  Panu Anatolowi Timoszuk

za wsparcie finansowe.

Dziękujemy  !!!!

• Gospodzie Michałowo za organizację.
  • Pani Magdalenie Jurczuk za profesjonalne przeprowadzenie licytacji.
  • Panu Mariuszowi Choruży z zespołem za oprawę muzyczną

Bardzo serdecznie dziękujemy  sponsorom za przedmioty na aukcję i loterię fantową

1. MOSIR Michałowo – Michałowo
  2. Nadleśnictwo Żednia
  3. Wójt Gminy Gródek
  4. AM-MEDICA CENTRUM MEDYCZNE – Michałowo
  5. Podlasie 4×4
  6. SALON fryzjerski Kleopatra Lilianna Uścinowicz – Michałowo
  7. SALON fryzjerski Beata Magnuszewska– Michałowo
  8. SALON fryzjerski Anna Kondrusik – Michałowo
  9. Craft Lech Barszczewski –Michałowo
  10. Moja Słodka Pasja – Małgorzata Tryznowska – Gródek
  11. Auto Mechanika Jarosław Staworko – Białystok
  12. Bajo Barbara Kułakowska – Stacja Waliły
  13. Pracownia Ikonograficzna Michał Piekarski – Lewkowo Stare
  14. Grzegorz Kazberuk – Agroturystyka Kuchmy Stare
  15. Jag – Agnieszka i Grzegorz Grzegorczuk – Nowa Wola
  16. Anna Bacewicz – Gołdap
  17. Łukasz Kulesza – Nowa Wola

Odwiedzamy podopiecznych Fundacji Nowa Wola

W dniu 14 maja 2016 roku uczestnicy naszego warsztatu wraz z kierownikiem i instruktorami, udali się z wizytą do podopiecznych Fundacji Nowa Wola. Podczas wyjazdu mieli oni możliwość poznania chorych i zrozumienia ich niepełnosprawności. Dostarczyliśmy również paczki, ufundowane dla przez darczyńców, które w ramach rehabilitacji społecznej zostały zakupione przez uczestników WTZ. W tym dniu nastąpiło oficjalne przekazanie podopiecznej Julii Charkiewicz podnośnika transportowo- kąpielowego, który został zakupiony ze środków Fundacji Nowa Wola.

Zdjecia