Fundacja Nowa Wola
Fundacja Nowa Wola powstała i ma siedzibę w Nowej Woli na Podlasiu. W skład zarządu weszły następujące osoby: Małgorzata Pawluczuk -prezes, Ks. Jarosław Szczerbacz -wiceprezes. Radę Fundacji tworzą: Anatol Panasiuk, Joanna Szewczenko i Iwona Polecka. Fundacja Nowa Wola prowadzi Warsztat Terapii Zajęciowej oraz wspiera rodziny osób chorych, osieroconych i prowadzi działalność charytatywną.

Pożar w Lewkowie Starym

Dnia 5 marca 2019 roku rodzina z Lewkowa Starego  w wyniku pożaru straciła cały swój dobytek. Fundacja Nowa Wola, oraz kadra i uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Nowej Woli, postanowili włączyć się do pomocy poszkodowanym. Do akcji zaangażowani zostali już lokalni przedsiębiorcy, oraz ludzie dobrej woli. Na chwilę obecną najważniejsze są wszelkiego rodzaju materiały budowlane, remontowe, oraz środki pieniężne.

Wpłat można dokonać bezpośrednio na konto poszkodowanej
Helena Bartoszuk
10 806300010030030178720001

Zachęcamy Państwa do pomocy i prosimy o wsparcie.

W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny

Bal Charytatywny

Fundacja Nowa Wola składa serdeczne podziękowania Wszystkim Gościom, którzy wzięli udział w Balu Charytatywnym w dniu 15 lutego 2019 roku.  Wasza obecność jest dla nas wielkim zaszczytem.

Dziękujemy  !!!!

• Właścicielowi, obsłudze Hotelu Leśny za profesjonalną organizację.
  • Panu Rafałowi Jurowiec za sprawne  przeprowadzenie licytacji.
  • Zespołowi AS za oprawę muzyczną

Bardzo serdecznie dziękujemy  sponsorom za przedmioty na aukcję i loterię fantową

1. Jego Ekscelencja Arcybiskup Jakub
  20. Gabinet kosmetyczny „Femme” Ewa Dudek, Ewa Szczepura

Spotkanie Przedświateczne

18 grudnia 2018
W dniu dzisiejszym odbyło się w naszym warsztacie Spotkanie Przedświąteczne, oprócz uczestników i całej  kadry przybyli zaproszeni goście: Przedstawiciele Samorządu Gminy Michałowo, burmistrz Michałowa Marek Nazarko, ks. Jan Jaroszuk-dziekan okręgu Gródeckiego, ks. Radosław Backiel – wikariusz z Parafii Michałowo, dyrektor LO w Michałowie Dorota Burak, dyrekcja Szkoły Podstawowej w Michałowie, oraz Nadleśniczy Żedni Andrzej Gołembiewski.

Koncert z okazji 100- lecia Odzyskania Niepodległości

Na zaproszenie Polskiego Autokefalicznego Kościoła Prawosławnego przedstawiciele Fundacji Nowa Wola (Małgorzata Pawluczuk, Anatol Panasiuk i ks. Jarosław Szczerbacz)  w dniu 28 października 2018 roku uczestniczyli w centralnych obchodach poświęconych 100 – leciu Odzyskania Niepodległości Rzeczpospolitej Polskiej. Koncert muzyki cerkiewnej i pieśni patriotycznej w wykonaniu prawosławnych chórów odbył się w Zamku Królewskim w Warszawie.

VI Spotkanie Integracyjne DOBRA WOLA 2018

25 maja 2018
Zdjęcia

W dniu dzisiejszym w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Nowej Woli odbyło się VI SPOTKANIE INTEGRACYJNE I FESTYN RODZINNY „DOBRA WOLA” 2018. Impreza objęta została Honorowym Patronatem Burmistrza Miasta Michałowo. W wydarzeniu uczestniczyło ponad 400 gości ; przedstawiciele władz regionu, dyrekcja placówek kulturalno- oświatowych,  uczniowie zaprzyjaźnionych szkół, mieszkańcy Domów Pomocy Społecznej, uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej, podopieczni Środowiskowych Domów Samopomocy, uczniowie Szkół Specjalnych oraz wolontariusze z międzynarodowej wymiany Prawosławnego Ośrodka Miłosierdzia „Eleos” i Stowarzyszenia „Anawoj”. Dla przybyłych gości przygotowano wiele atrakcji takich jak występy zespołów z Gminnego Ośrodka Kultury w Michałowie, atrakcje dla dzieci, które zapewniła firma Fast Event, pokazy Policji, Straży Granicznej, Straży Pożarnej, zajęcia animacyjne prowadzone przez uczniów i nauczycieli Szkoły Policealnej NR 1 Ochrony Zdrowia w Białymstoku, loteria fantowa prowadzona przez przedstawicieli Lasów Państwowych, pokazy członków grupy motocyklowej Motofazers oraz przejażdżki samochodami terenowymi zorganizowane przez członków grupy Podlasie 4×4. Podczas spotkania podjęto też inicjatywę propagowania walki z nowotworami krwi organizując Dzień Dawcy i umożliwiając rejestrację Potencjalnych Dawców Szpiku przy współpracy z fundacją DKMS Polska. Celem organizacji spotkania była integracja osób niepełnosprawnych ze środowiskiem lokalnym, budowanie ich pozytywnego wizerunki, rozwój społeczny i kulturowy, propagowanie zdrowego stylu życia i aktywnego spędzania czasu wolnego jak też niwelowanie barier społecznych związanych z niepełnosprawnością.
Zapraszamy do obejżenia filmu

Paczki dla Podopiecznych fundacji

_DSC4104  _DSC4113
29 marca 2018
Zdjęcia

W dniu dzisiejszym kilkoro podopiecznych naszej placówki wraz z instruktorami udało się do podopiecznych Fundacji Nowa Wola.
Celem wizyty było przekazanie paczek świątecznych. Ich fundatorami byli ludzie o dobrym sercu, którzy czynnie wspierają Fundację Nowa Wola i pragną pozostać anonimowi.
Podczas wizyty matka podopiecznej Fundacji Ireny Bielskiej przekazała również na rzecz Marka Bajsickiego materac przeciwodleżynowy.
W imieniu Fundacji Nowa Wola i jej podopiecznych, oraz Warsztatu Terapii Zajęciowej SERDECZNIE DZIĘKUJEMY DARCZYŃCOM.

Bal Charytatywny Fundacji Nowa Wola 2018

09 lutego 2018
Zdjęcia

Fundacja Nowa Wola składa serdeczne podziękowania Wszystkim Gościom, którzy wzięli udział w Balu Charytatywnym w dniu 9 lutego 2018 roku.  Wasza obecność jest dla nas wielkim zaszczytem.

Dziękujemy  !!!!

• Właścicielowi, obsłudze Hotelu Leśny za profesjonalną organizację.
  • Panu Rafałowi Jurowiec za sprawne  przeprowadzenie licytacji.
  • Panu Mariuszowi Choruży z zespołem za oprawę muzyczną
  • Kseni Klimiuk i Damianowi Chomaniuk za przepiękny pokaz tańca
  • Zespołowi LOTOSY z Krynek za gościnny występ

1. MOSIR Michałowo – Michałowo