Pomoc dla Julii

julia    Julia Charkiewicz siedmioletnia dziewczynka mieszkająca z rodzicami w Michnówce, niewielkiej wsi w Gminie Narewka w województwie Podlaskim. Julia od urodzenia choruje na Zespół Retta, choroba ta jest neurologicznym zaburzeniem rozwoju, uwarunkowanym genetycznie. Na obraz kliniczny składa się szereg zaburzeń neurorozwojowych, które w większości wypadków prowadzą do znacznej i głębokiej niepełnosprawności ruchowej oraz znacząco ograniczają możliwość komunikacji z otoczeniem. Charakterystyczna dla zespołu Retta jest nasilona dyspraksja (w wielu wypadkach apraksja) połączona ze specyficznymi ruchami stereotypowymi w obrębie kończyn górnych. Uważa się, że zespół Retta stanowi jedną z najczęstszych przyczyn obniżenia poziomu rozwoju intelektualnego u dziewczynek.

Z uwagi na to, iż Julia nie porusza się samodzielnie, podstawowe czynności życia codziennego wymagają od jej rodziców wiele pracy i wysiłku. Codzienna rehabilitacja i wizyty specjalistów, środki higieniczne czy narzędzia rehabilitacyjne wymagają też dużego wkładu finansowego, co znacząco obciąża budżet rodziny.

Priorytetową potrzebą jest Podnośnik Transportowo-Kąpielowy, który znacznie ułatwi codzienne funkcjonowanie dziewczynki, jak też odciąży jej mamę, która pomimo młodego wieku odczuwa silne bóle, spowodowane ciężkim codziennym wysiłkiem fizycznym. Ponadto dużym wsparciem będzie wszelaka pomoc, zarówna finansowa jak też materialna. Podnośniki, które odpowiadają wymogom oraz potrzebom Julii

Podnośnik sunrise

Podnośnik Eagle 620 625

Wpłat można dokonywać na konto fundacji 06 8060 0004 0554 3528 2000 0010

W tytule przelewu dopisując POMOC DLA JULII.

Przekaż swój 1% w formularzu PIT w danych szczegółowych napisz:

KRS 0000186434  oraz  JULIA CHARKIEWICZ 111/C

pitjulia

Wszelkich szczegółowych informacji udzielamy pod numerem :

668 617 777      692 418 400      85 667 23 06