Pomoc dla Ireny

irenaCzterdziestoletnia Irena Bielska mieszkająca we wsi Tarnopol, gmina Narewka w województwie Podlaskim. Kobieta urodziła się z Mózgowym Porażeniem Dziecięcym. Jest to zespół objawów określający różnorodne zaburzenia ruchu i postawy, wynikające z trwałego, niepostępującego uszkodzenia mózgu we wczesnym stadium rozwoju. Powiązane też ze spektrum autyzmu. Ireną opiekuje się matka, która sama przeszła operację wstawienia endoprotezy stawu biodrowego co znacznie utrudnia jej samej poruszanie się, nie mówiąc już o opiece nad dorosłą, kaleką córką. Główną potrzebą rodziny jest remont łazienki, ponieważ obecnie poruszanie się w niej z wózkiem jest bardzo utrudnione. Schorowana matka ma też duże trudności z przekładaniem Ireny z wózka do wanny. Oprócz tego niezbędne jest niemalże wszystko; począwszy od pampersów, środków higienicznych, żywność i detergenty, aż po odpowiednio dostosowany wózek inwalidzki.

Wpłat można dokonywać na konto fundacji 06 8060 0004 0554 3528 2000 0010

W tytule przelewu dopisując POMOC DLA IRENY.

Wszelkich szczegółowych informacji udzielamy pod numerem :

668 617 777      692 418 400      85 667 23 06